Sevgili
Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin Kainatı Şereflendirdiği Bu
Güzel Günde Rabbim Tüm Dualarınızı Kabul ve Makbul Buyursun İnşAllah. Mevlüt
Kandiliniz Mübarek Olsun.Bugün sizlerle, bugünün anlamına uygun olduğunu düşündüğüm için, tereyağlı un helvası tarifini paylaşmak istedim.Benim helvamın farkı mis gibi kokusu ve nefis lezzeti.Ev ahalisi ve komşularım bayıldı:)) Umarım sizde beğenirsiniz.Afiyet olsun
Malzemeler
* 250 gr.Tereyağ
* 2 Su Bardağı Un
* 2 Su Bardağı Şeker
* 2.5 Su Bardağı Su
Yapılışı
Tencereye tereyağını alalım ve eritelim.Unu ilave dedip, yaklaşık 20-25 dakika iyice rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım.Ayrı bir kapta şeker ile suyu, şeker eriyene kadar karıştırıp, tenceredeki kavrulmuş unun üzerine azar azar, karıştırarak dökelim.Un şerbeti çekince ocağın altını kapatalım.Afiyet olsun
Çok güzel kavrulmuş un belli ediyor kendini:)bu saatte canımı çektirdiniz:)
YanıtlaSilwww.gizemselmutfak.blogspot.com
Hiç üşenme canım, canın çektiyse hemen gir mutfağa:))Sevgiler
Sil