TEREYAĞLI UN HELVASI








Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin Kainatı Şereflendirdiği Bu Güzel Günde Rabbim Tüm Dualarınızı Kabul ve Makbul Buyursun İnşAllah. Mevlüt Kandiliniz Mübarek Olsun.Bugün sizlerle, bugünün anlamına uygun olduğunu düşündüğüm için, tereyağlı un helvası tarifini paylaşmak istedim.Benim helvamın farkı  mis gibi kokusu ve nefis lezzeti.Ev ahalisi ve komşularım bayıldı:)) Umarım sizde beğenirsiniz.Afiyet olsun


Malzemeler

* 250 gr.Tereyağ
* 2 Su Bardağı Un
* 2 Su Bardağı Şeker
* 2.5 Su Bardağı Su

Yapılışı

Tencereye tereyağını alalım ve eritelim.Unu ilave dedip, yaklaşık 20-25 dakika iyice rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım.Ayrı bir kapta şeker ile suyu, şeker eriyene kadar karıştırıp, tenceredeki kavrulmuş unun üzerine azar azar, karıştırarak dökelim.Un şerbeti çekince ocağın altını kapatalım.Afiyet olsun
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

2 yorum :

  1. Çok güzel kavrulmuş un belli ediyor kendini:)bu saatte canımı çektirdiniz:)
    www.gizemselmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç üşenme canım, canın çektiyse hemen gir mutfağa:))Sevgiler

      Sil