Palamut palamut olanı emin olun böyle lezzetli pişirilmemiştir.Ne koku var, ne etrafa sıçrayan yağ...Lezzet deseniz nefis.Tam palamut mevsimiydi.Sevgili Umut Sepetinde gördüm tarifi daha doğrusu önce resimleri sevgili Zel' in çektiği fotoğraflar o kadar iştah açıcıydı ki hemen o akşam yaptım.Alyamina da yayınladım.Ama artık bir yemek bloğum var ve bu tarifin burda da olmasını istedim.Deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler
* 1 Adet palamut (Fileto)
* 1/2 Fincan Zeytinyağ
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 3 Diş Sarımsak
* 1 Tutam Kekik
* Karabiber, Pulbiber, Kimyon
Yapılışı
Sarımsağı dövüp, üzerine zeytinyağ ve baharatları ekleyip iyice harmanlıyoruz.Fileto yapılmış palamutları 3-4 parçaya kesip, sosun içerisine atıp her tarafının sosa buluyoruz. Sosladığımız palamutları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp,üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder