MANTAR ÇORBASI








Merhabalar, bugün sizlerle kışın manavlarda ve pazar tezgahlarında sıkça gördüğümüz besin değeri çok yüksek fiyatı ise sanıldığının aksine uygun olan Mantar ile yaptığım çorbanın tarifini paylaşacağım.Ben mantar çorbasını genelde kremalı yaparım.Ancak her zaman evde krema mevcut olmayabiliyor.İşte öyle bir günde bu harika tarifle tanıştım.Protein yönünden çok zengin olan mantarı süt ve unla yaptığımız beşamel sosla birleştirdiğimizde karşımıza benzersiz bir tat ve çorba  çıkıyor.Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

* 400 gr Kültür Mantarı
* 1 Kahve Fincanı Un
* 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
* 2 Su Bardağı Süt
* Tuz ve Karabiber

Yapılışı

* Bir tencereye mantarları ince ince dilimleyin üzerini aşacak kadar su koyun ve haşlayın.
* Diğer yanda beşamel sos için başka bir tencereye yağı ve unu alıp çok pembeleşmeyecek şekilde kavurun.Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Tuz ve karabiberi ekleyerek ocaktan alın.
* Mantarları haşladığımız suyun bir kısmını dökün.Kalan suyun ve mantarın üzerine beşamel sosu döküp 10 dakika daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.Kıvamı yoğun gelirse azar azar sıcak su ekleyerek açabilirsiniz.Afiyet olsun....



Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

0 yorum :

Yorum Gönder