Türk mutfağının geleneksel şerbetli tatlılarından olan şekerpareyi Bayram ikramlarında ve sofralarında daha çok görürüz. Şekerparenin, lezzeti ve görünümüne göre yapımı kolay ve pratiktir.Bizim evimizde Şekerpare yapımı için bayramlar beklenmez.Çünkü şekerpare tutkunu iki kişi (eşim ve büyük kızım) mevcut olup, yıllarca birçok tarif deneyen biri olarak, ağızda bıraktığı lezzet ve doku anlamında çok başarılı bir tarif diyebilirim.
Malzemeler
* 1 Paket Margarin
* 3/4 Su Bardağı İrmik
* 1 Su Bardağı Şeker
* 2 Yumurta
* 1 Paket Kabartma Tozu
* 1 Paket Vanilya
* Aldığı Kadar Un
Şerbeti için
* 3 Su Bardağı Şeker
* 4 Su Bardağı Su
* Yarım Limon Suyu
Üzeri İçin
* Fındık içi
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile yumurtanın birinin akı dışındaki tüm malzeme karıştırılır.Unu azar azar koyarsak daha iyi olur.Çünkü yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayalım ve üzerini hafif düzleyerek fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine birer tane fındık yerleştirelim ve yumurta akını sürelim.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.Diğer tarafta tencereye su ve şekeri koyarak kaynatalım.Şerbetin altını kapamadan önce limon suyunu da ilave edip, 1-2 dakika sonra altını kapatıp, ılımaya bırakalım. Şekerpareler piştikten 3-4 dakika sonra ılk şerbeti şekerparelerin üzerine dökelim ve üzerini kapatıp, şerbeti çekmesi için dinlendirilir.Afiyet olsun.
İnce ince detaylandırılmış şiir gibi bir blog olmuş...
YanıtlaSilEmeğinize sağlık...
Sevgilerimle...
Emel Hanım zarif yorumunuz ile beni mahcup ettiniz çok teşekkür ederim.Sevgiler
YanıtlaSil