ÇİKOLATALI KEK




Kokusuyla ve tadıyla insana mutluluk, enerji ve keyif veren çikolata, aynı zamanda bol miktarda kalsiyum kaynağı  ve vücudumuzdaki kemiklerin güçlü olmasını sağlıyor.Bu nedenle ben de yaptığım kek ve pastalarda  çikolatayı eksik etmemeye çalışıyorum.Bugün tarifini sizlerle paylaşacağım bu çikolatalı kekin yapımı kolay ve pratik...Hem çok kabaran hem de çok lezzetli bu çikolatalı  kek ile keyfinize keyif katabilirsiniz.Afiyet olsun.



Malzemeler

* 4 Adet Yumurta
* 1,5 Su Bardağı şeker
* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1 Su Bardağı Süt
* 2 Yemek Kaşığı Kakao
* 2 Paket Bitter Çikolata (160 gr)
* 2 Paket Kabartma Tozu
* 1 Paket Vanilya
* 3 Su Bardağı Un

Yapılışı

Yumurta ile şekeri, şeker tamamen eriyene kadar çırpın, sonra yağ ve sütü ilave edip biraz daha çırpıyoruz.Daha sonra tüm kuru malzemeyi eleyerek sıvı karışıma katıyoruz.Karıştırma işlemi bitince 2 paket bitter çikolatayı iri parçalar halinde hamuru katıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

3 yorum :

  1. Kesinlikle benimde favorimdir çikolatalı kek ellerinize sağlık :)
    Bu arada aksesuarlarınız çok zevkli seçimler, mutfak servisleri kase ve çiçeklerde, hayranlıkla ve keyifle gezindim bloğunuzda.
    Sevgilerimle güzel günler...

    YanıtlaSil
  2. Canım, çok teşekkür ederim zarif yorumun için Sevgilerrrrrr

    YanıtlaSil
  3. NE güzel kabarmış. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.

    http://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html

    YanıtlaSil