Bugüne kadar hiç domates kurutmadım.Çünkü domates kurusunu genelde çorba, makarna, salata, tart ve poğaçalar da az miktarda tükettiğimiz için marketlerden hazır olarak satın alıyordum.Ama geçen hafta Bilecik'te geçirdiğim birkaç günden sonra büyük bir heyecanla yazın gelmesini, güneşin yakıcı sıcağını ve tarla domatesinin çıkmasını bekler oldum.Biricik arkadaşım Selda' nın akşam yemeği davetinin benim için en önemli unsuru, daha önce hiç denemediğim bu harika lezzetle tanışmam oldu.Evet daha kızartılırken tadına bakıp, lezzetine ve görüntüsüne mest olup, üzerine yoğurdunun dökülmesini bile beklemeden fotoğrafladığım Domates Kurusu Kızartması....Yapımı kolay, lezzeti yoğun bu harika kızartma için, bu yaz kurutacağım sebze ve meyvelere bir yenisi daha eklendi:)) Mutlu Pazarlar...
* 20-25 Adet kuru domates
* 1 Su bardağı sıvı yağ
* 1 Kase yoğurt
* 3 Diş sarımsak
* Tuz
* Pul Biber (üzerini süslemek için)
Yapılışı
Domateslerin üzerini örtecek kadar su koyarak 10 dakika kadar haşlayalım.Domateslerin suyunu süzdükten sonra havlu kağıt üzerine dökerek fazla suyunu alalım ve çok kızgın olmayan yağda arkalı önlü kızartalım.Domatesler kızartılırken şişmeye başlayacaktır bu domateslerin kızartma işleminin tamamlandığını gösterir.Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabiliriz.Afiyet olsun.
Selda hanımın ellerine sağlık.Fotoğraflarda harika. Emeklerinize sağlık:
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ablacım....
Silellerinize sağlık lezzetli görünüyor bu arada sizi izlemeye aldım bende sizi beklerim
YanıtlaSilwww.kendimceseyler.blogspot.com
çok teşekkürler, hemen ziyaretinize geliyorum.Sevgiler
SilDomates kurutmasının birçok şeye katıldığını biliyorum ama kızartmasını ilk defa görüyorum.selda hanımın eline sağlık
YanıtlaSilFatma Hanım bende ilk kez yedim.Ama bundan sonra sıkça yapacağım gerçekten çok lezzetli oluyor.Tavsiye ederim.Sevgiler
Silelıne sağlık nefıs duruyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Selma hanım:))Sevgiler
Silkuru domatese bayılırım, kızartılacağı hiç aklıma gelmemişti.
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim, çok da lezzetliiiii
SilEllerinize sağlık, yoğun domates lezzentini sevenler için son derece hoş bir tarif. Fotoğraflar da bir o kadar cezbedici. Sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürlerrrr
SilEllerine sağlık canım..Hiç duymadığım bir tarif ,o nedenle ilk fırsatta denemek isterim..Seviyorum değişik tarifler denemeyi:))sevgiyle kal...
YanıtlaSilEmin ol pişman olmazsın canım sevgiler...
SilGuzel bir tarif sevdim cook:))
YanıtlaSilçok teşekkürlerrrrr
SilYazınızda Bilecik kelimesini okuyunca ayrı bir sevinç kapladı beni memleketimi özlediğimi farkettim...Hayırdır nedir Bilecik macerası... buarada takipteyim, banada beklerim..
YanıtlaSilhttp://mesudeningunlugu.blogspot.com/
ne güzel Bilecikli misin canım ? ben Bilecikli değilim İstanbulluyum ama son 18 senem Bilecik'te geçti.Şu anda İstanbuldayım ama aklım hala orada çok seviyorum.Hemen ziyaretine geliyorum.Görüşürüz.
YanıtlaSilevet cnm Osmaneli ilçesindenim ailem orada bu yaz gideceğim inş.bilecik küçük güzel doğası harika sebze meyve açısından da çok zengin bilirsin işte güzeldir bizim oralar. şuan neredesiniz..
Silyine geldim.. bendede biraz var denemek lazım
YanıtlaSildomates kurutmanın bir püf noktası yada üzüm kurutulurken posata denen bir tarım ilacı vs kullanılıyormu
YanıtlaSilportabianco yetkili servis olarak gönderişnizi beğendik
YanıtlaSilhttp://portabiancoservisi.com/
güzel paylaşım
YanıtlaSilHarika bir meze tarifi olmuş.
YanıtlaSil