ÇİKOLATA VE ARMUTLU TART






Kendimizi mutsuz hissettiğimizde, tatlı krizine girdiğimizde, kahvemizin yanında, şüphesiz en keyifli yiyeceklerden birisidir bir dilim çikolatalı tart....Adı her ne kadar çikotalı tart olsada bu tartta yok yok.Çikolata sevenler için doyurucu bir tat.Çikolatakolik biri olarak ben sadece 1 dilim yiyebiliyorum.Anlıyacağınız çikolataya ve tatlıya doyurucu muhteşem bir tart.


Çikolatalı tart tabanı için

* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 25 gr kakao
* 125 gr tereyağ
* 1 adet yumurta

Dolgu Hamuru için

* 3/4 su bardağı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 50 gr tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı ve fındıklı krema için

* 80 gr bitter çikolata
* 80 gr sütlü çikolata
* 200 ml krema
* 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık

Üzeri için

* 1 adet iri armut
* 1/2 çay bardağı fındık içi
* 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı

Yapılışı

Tart tabanı için soğutulmuş ve küp şeklinde kesilmiş tereyağ ,un, kakao ve şekeri parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı şeklini alana kadar karıştırın.Yumurtayı ekleyin ve karışımı hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamuru top haline getirip, mutfak tezgahının üzerine un serpin.Hamuru bir merdane ile tezgahın üzerinde 5 mm kalınlığında açıp, yağladığınız tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıbın içine yerleştirin.Buzdolabında dinlenmeye bırakın.Bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Dolgu hamuru için tereyağ ve şekeri mikserle çırpın.Yumurta ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.

Çikolata ve fındıklı krema için çikolataları bir kaseye koyun.Kremayı bir tavada çok kısık ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin ve çikolataların üzerine dökün.Ahşap bir kaşıkla karıştırarak çikolataları eritin.Fındıkları da ilave edip, tüm malzemeyi dolgu hamuru ile karıştırın.

Tart hamurunu buzdolabından çıkarıp, çikolatalı dolgu hamurunu tart hamurunun üzerine dökün.Dilimlediğimiz armutları yumuşak hamurun üzerine hepsi sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin.Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.(Bıçağı tartın ortasına batırdığınızda kuru çıkmalıdır.

Kayısı marmelatını ufak bir sos tenceresinde akıcı bire kıvam alana kadar ısıtın.Marmelatı tartın üzerine sürün.Birkaç dakika sonra servis yapın.Afiyet olsun....


Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

0 yorum :

Yorum Gönder