Öncelikle, çiçeği burnunda bloğuma gösterdiğiniz ilgiye, gönderdiğiniz şahane yorumlara ve hayırlı olsun dileklerinden dolayı sizlere kocaman bir teşekkür etmek istiyorum.Bir önceki yayınımda bahsettiğim gibi sömestr tatili olması dolayısıyla çokça sizlerle olamadığım konusunda beni anlayışla karşıladığınız için de sağ olun var olun.İnanın gönlüm hep burada sizlerle...Neyse sayılı günler, tatilinde sonuna geliyoruz.İnşAllah bundan sonra yoğun bir şekilde tadı damağımızda kalacak nefis tariflerle hep beraber olacağız.İsterseniz şimdi bugünkü ıspanaklı kol böreği tarifimize gelelim.Aslına bakarsanız benim favorim açma kol böreğidir.Ancak hayatımızın telaşe ve koşuşturmalı dönemlerinde de kendimizi lezzetli ve çıtır çıtır bir ıspanaklı börekten mahrum mu bırakacağız ? Tabii ki değil işte size el açması kol böreğini aratmayacak, tadı damağınızda kalacak yufka ile yapılan ıspanaklı kol böreği tarifi.SAĞLIK, HUZUR, BAŞARI ve SEVGİ hep yanıbaşınızda olsun.
Malzemeler
* 5 Adet yufka
* Yarım kilo ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* 150 gr.margarin
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber
Yapılışı
Öncelikle ince kıyılmış soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuralım.Yıkanmış ve süzülmüş ıspanağı ince kıyıp, soğana ilave edelim.Tuz ve karabiberi de ilave edip, tüm malzemeyi karıştırıp 2-3 dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.1 adet yufkayı düz bir zemine serip üzerine erittiğimiz margarinden 4-5 kaşık sürüp ikiye katlayalım.Yufkanın düz tarafına hazırladığımız ıspanaklı harçtan 3-4 kaşık yayın ve rulo yapıp gül şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki yufkanın etrafına sarım.Elimizde kalan margarine, kalan zeytinyağ, yoğurt ve yumurtayı katıp çırpalım ve tepsiye yerleştirdiğimiz böreğin üzerine bolca sürelim.Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcacık servis yapalım.Afiyet olsun.
bizim Boşnak böreğimizin pratiği olmuş canım ellerine sağlık :))
YanıtlaSilevet evet bu çakması canım:))Sevgiler
SilIspanaklı böreğe bayılırım,böreklerin en güzelidir:))Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nilgün Hanım Sevgiler...
Silıspanak sevmem ama o kadar ıstah acıcı görunuyorkı ben bıle yerdım sanırım :))
YanıtlaSilSerpilcim inan ıspanağın yemeğini bende yemiyorum ama börekte bir başka...
Silooooo tam benlik....
YanıtlaSilellerine sağlık canım......
Teşekkürler şirinemmmm
Silharika bir görsel ve eminim eşsiz bir lezzet..ellerine sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkürler canım sevgiler
SilMüthişş bir görüntü bu İlknurcuğum.
YanıtlaSilBörek olsun da, içinde ne olursa olsun diyenlerdenim :)
Ellerine yüreğine sağlık canım.
Sevgilerimle..
Aynen öyle bende börek seven biri olarak ayırt etmem canım teşekkürler sevgiler
Silıspanağı çok severim, çiğ çiğ de yerim hatta.
YanıtlaSilyanında da çay bu böreğin değmeyin keyfime nefis !!!
ellerine sağlık :)
Çok teşekkürler filizcim sevgiler
Siltatil dolayısıyla ziyaretlerim biraz kısıtlandı..ama arada bakınca senin bu güzel böreğini gördüm bugün pazara gittik ecemle anne ıspanaklı börekk diyince :)aldık geldik..ellerine sağlık..süper gözüküyor..ellerine emeğine sağlık
YanıtlaSilHandecim çok teşekkürler, tatil dolayısıyla bizde de herşey yarım ama olsun bu tatilde sonuçta çocuklarımızın onlar mutlu olsun.Börek tarifim inan açma böreği aratmaz lezzetli bir börek ecemi ve seni öpüyorum.Sevgiler
SilEvet tatil hepimizi duraksattı canım:)
YanıtlaSilBöreğine bayıldım aldım hemen çayımız yanına:)Ellerine sağlık...
afiyet bal şeker olsun canımmm
SilÇok ama çok harika olmuş canım blogun:)
YanıtlaSilŞimdiye kadar haberdar olmadığıma üzüldüm doğrusu:)
Resimlerin tariflerin şahane!
Ellerine emeklerine sağlık.
Nice nice güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle:)
Canım senin yanında ben çok acemiyim ama başarırım inşAllah...Güzel yorumun ve dileklerin için teşekkür ederim.Yüce Rabbim' e emanet ol.Sevgiler
Sil