Birkaç sene öncesine kadar istiridye mantarı hiç bilmiyordum.Ama ilk denememin ardından, nerede güzel istiridye mantar görsem almadan duramaz oldum.Kışın tezgahlarda bolca gördüğümüz istiridye mantar hem protein bakımından çok zengin hemde lezzet yönünden bir harika....Eminim istiridye mantar ile yapılan bir çok yemek ve tarif vardır ancak bizim mutfakta bu vereceğim tarifin dışına hiç çıkılmadı.Çünkü çok nefis oluyor....
Malzemeler
* 300 gr. İstiridye mantar
* 3 Yemek kaşığı tereyağ
* 1 Tatlı kaşığı kekik
* 1 Tatlı kaşığı pul Biber
* Tuz
Yapılışı
Mantarları yıkayıp, temizleyin ve kağıt havlu ile suyunu alın.Şeritler halinde dilimleyin. Tereyağını büyük bir teflon tavada kızdırın ve mantarları ilave ederek harlı ateşte kavurun.Mantarların rengi değişip, kavrulma işleminin neticelenmesine yakın baharatları ve tuzu da ilave edip, 1-2 karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.Sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun
İstiridye mantarı hiç duymadım. Aslında birkaç çeşit biliyorum. Sonuçta mantarı bende çok severim. Özellikle kanlıca mantarını. Eline sağlık. Tabaktaki görüntü harika
YanıtlaSilEşimin favori yemeğidir. Ellerine sağlık. Bende blogumda beklerim
YanıtlaSil