PANCAKE / PANKEK TARİFİ


Pankek Tarifi
Kakaolu Pankek Tarifi
Pankek Yapımı



Sunumuyla fark yaratan, görsel olarak herbirinin diğeri ile yarıştığı, son dönemlerde kahvaltı sofralarının starı olmayı başarmış pancakeler.Tatlısıyla, tuzlusuyla ve pastasıyla aslına bakarsanız herkesin bildiği bizim namı diğer krep veya akıtma.Krep dedim ancak yanlış söyledim. Krep de Fransız mutfağındaki adı pancake ise Amerikan mutfağındaki adı. Peki temel malzemelerin hemen hemen aynı olduğu krep ve pankek arasındaki fark nedir?


Biraz incelendiğinde en belirgin özelliğin, pankek de kabartma tozu kullanıldığını, krepde ise kullanılmadığını görüyoruz.Aynı zamanda kreplerin daha incecik ve tava büyüklüğünde yapıldığı, pankeklerin ise küçük ve daha yoğun kalın döküldüğünü görüyoruz. Birde pankeklerin tatlı oluşu en belirgin özellikleri.. Pancakeler,  sunumlarıyla ve pofuduk yapısıyla nefis kahvaltılık tatlı olarak sofralarımızda yerini almış durumda. Krepler ise tatlıda olabileceği gibi yaygın olarak tuzlu ikramda kahvaltı sofralarımızın ve akşamüstü beş çaylarının vazgeçilmez ikramlığımız...


Malzemelerinin evlerimizde sürekli bulunabilecek tarza da olmasından dolayı, yapmayı sıkça tercih edebileceğiniz Pancakelerin sünger gibi pofuduk kabarmasını sağlayan kabartma tozu yoksa yerine kabarbonat veya birkaç damla limon suyu da kullanabilirsiniz. Bazen evde tatlı krizi yaşanabildiğinden anne olarak tüm alternatif ve olasılıkları düşünmek zorunluluğumuz olduğu için belirtmek istedim.:))
 



Bu pancakelerimi sadece meyve eşliğinde hazırladım. Aralarına krema yapılırsa da pasta kıvamında bir tatlı elde edebilirsiniz.En kısa zamanda kremalı pankek pasta yapımını da paylaşmak istiyorum.Çünkü acil durumlar da az malzeme ile pratik yapabileceğiniz ve hemem hemen herkesin özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı... Hatta krema hazırlamak bile zor gelirse hazır kremaları da kullanabilirsiniz.





 



Sunum ve süsleme seçeneği olması açısından daha önce yaptığım ve böğürtlenle süslediğim pankeklerin fotoğraflarını da ilave etmek istedim.Aslına bakarsanız süsleme seçeneği bir yana o kadar emek verip sunum hazırladığım bu fotoğrafların da arşivde tozlanmasına gönlüm razı gelmedi.:))








Bu defa lafı fazla uzattım herhalde herkezin bildiği gibi yapımı kolay, lezzeti olay nefis pankek tarifimize...


Pankek Malzemeleri

1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Pankek Yapımı

  • Geniş bir çırpma kabı içine süt hariç tüm malzemeyi koyup, çırpma teli ile çırparak sütü azar azar ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra ısıttığınız teflon tavaya 1 kepçe kadar yaklaşık 10 cm. çapında olacak şekilde döküp, fazla kızartmadan tersyüz ederek hazırladığınız tüm harcı pişirin.
  • Çikolata sosunu ise bitter çikolatayı benmari usulü eriterek elde edin.
  • Dilerseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
  • Ben çikolatayı eritmeyi tercih ediyorum.
  • Süslemesi ise elinizde bulunan meyvelar ile sizin yaratıcılığınıza kalmış...
  • Afiyet olsun.


Pancake Yapımı
Pancake Tarifi
Pancake Nasıl Yapılır


 
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

0 yorum :

Yorum Gönder