MEKSİKA FASULYESİ SALATASI (TON BALIKLI)










Pratikliğin ve lezzetin bu salatada buluşuyor olması harika. Aynı zaman da besleyici ve şifa kaynağı diyebiliriz. İster yemeklerinizin yanına ister günlerinize çayın yanına isterseniz tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Eminim bir kez yiyen benim gibi müptelası olacaktır. Ayrıca bu muhteşem lezzeti benimle tanıştıran arkadaşım Aynur' a da sonsuz teşekkürler...

Malzemeler

* 2 Kutu Meksika Fasulyesi (Tat Konservenin 410 gr dan kullandım)
* 2 Kutu Ton Balığı
* 1 Kutu Mısır
* 1/2 Su bardağı ufak doğranmış kornişon turşu
* 2 Adet ince doğranmış sivri biber
* 2 Adet ince doğranmış Kapya biber
* 4 Dal yeşil soğan
* 7-8 Dal Akdeniz yeşilliği yaprağı
* 7-8 Dal kıvırcık marul yaprağı
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Bir miktar taze nane

Sosu İçin

* Yarım çay bardağı zeytinyağ
* Yarım çay bardağı nar ekşisi
* 1 Limon suyu
* 1 Yemek kaşığı sumak
* İstenilen ölçüde karabiber, kırmızı pul biber
*Tuz

Yapılışı

Tüm yeşilliği geniş bir salata tabağına koyun, daha sonra kornişonları, Meksika fasülyesi ve mısırı ilave edin.Ton balığı çabuk dağıldığı için en son koyun.Başka bir kapta sos malzemelerini iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.Afiyet olsun

 



      
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

1 yorum :

  1. dediğin gibi çok besleyici ve şifalı bir salata olmuş.başlı başına bir yemek gibi.ben bunun yanında başka bir şey istemem zaten. ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil