Benim için yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeği Zeytinyağlı Taze Fasulye.....
Malzemeler
* 1 Kg. Taze Fasulye
* 1 Büyük kuru soğan
* 4 Adet Domates
* 1 Çay bardağı sıvıyağ
* 2 Diş sarımsak
* 1 Tatlı kaşığı tozşeker
* Yeterince tuz ve su
Yapılışı
Öncelikle fasulyeyi yıkayıp suyunu süzelim ve kılçıklı yanlarını alıp, uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.Tencereye sıvıyağı koyup, ince ince yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek pembeleştirelim, Kuşbaşı doğradığımız domatesleri de ilave edip, yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım ve fasulyeleri ilave edip fasulyenin rengi değişene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha kavuralım. Daha sonra sarımsak, tuz, şeker ve suyunu ilave edip, 20-25 dakika pişirelim. Soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun
Yerken ekmek disinda baska hic bir yiyecege veya icecege gerek duymadigim tek yemek :) ellerine saglik ablam,sifa olsun hayirli cumalar.
YanıtlaSilEllerinize saglik, yazin en guzel yemeklerinden :)
YanıtlaSilelıne sağlık arrtık bol bol yerız
YanıtlaSilÇok lezzetli ve güzel görünüyor ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSilDediğiniz gibi yazın en favori yemeğidir. Sanki serinletir insanı yiyince. Bende o hissi uyandırır. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTaze fasulye en cok sevdigim yemek cesididir..ellerinize saglik, sunum yapilan tabakta cok hosmus:))
YanıtlaSil