Dar vakitlerde misafir ağırlamak zorunda kaldığınızda hem pratik, hemde çok lezzetli zahmetsiz bir tarif.Misafirlerinize mahcup olmayacağınız gibi strese de girmezsiniz.Tavsiye ederim...
* 1 Kg.kemikli kuzu kol
* 2 Su bardağı pirinç
* 1 Adet kuru soğan
* 1 Çorba kaşığı tereyağ
* 1 Çorba kaşığı salça
* 3 Su bardağı et suyu
* 7-8 Adet tane karabiber
* Tuz
Yapılışı
Et, karabiber, tuz ve 1 baş soğanı tencereye koyup, etin üzerine çıkacak kadar su koyun ve ocağa alın. Aslına bakarsanız ben düdüklü tencere kullanıyorum.Tabii ki düdüklü tencere kullananlar su miktarını azaltmalı ve et seviyesinde olmalı.Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta pirinci iyice yıkayıp, süzün ve tencereye tereyağını koyup, pirinci ilave edin ve 5 dakika kadar kavurun.Daha sonra salça ve tuzunu ilave edip,1-2 dakika karıştırıp, fırın kabına alın.Etin haşlama suyundan 3 bardak kavurduğunuz pirincin üzerine ekleyin.Haşlanmış eti de pilavın üzerine koyup, önceden ısıttığınız 200 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.
Goruntu harika elinize saglik..afiyetler olsun..
YanıtlaSilBiz bu salcali soganlı pilavi ,kaburga dolmasının icine yaparız..Cok lezzetli olur..Böyle daha bir pratik olmus..ellerinize saglik,nefis görünüyor..
YanıtlaSilmükemmel ne denir ki eminim çok lezzetlidir elinize sağlık
YanıtlaSilTam hayalimdeki mutfaktan görüntüler:)Tarifleriniz için de elinize sağlık...Sıkıntı giderilince izlemek isterim sizi,ben de beklerim yeni paylaşımlar için http://benceyemekler.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilelıne sağlık
YanıtlaSileşim hep ister,ben de hep kıvırtırım,kıvamını tutturamamaktan korkuyorum:(
YanıtlaSilTarif çok güzel ve iştah açıcı elinize sağlık. Acaba bulgurlu uygulaması da var mıdır?
YanıtlaSil