Beş çaylarınızın ve günlerinizin vazgeçilmezi olabilecek nefis tuzlu bir ikram.İnanın her tadanın ısrarla tarifini isteyeceği akıllardan çıkmayacak bir lezzet...Tuzlu hamur işlerinde bu tarif benim için çok özeldir. Eminim sizde beğenirsiniz.
Malzemeler
Hamur için
* 1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 Çay bardağı eritilmiş margarin
* 1 Çay bardağı zeytinyağı
* 1 Çay bardağı yoğurt
* 2 Adet yumurta
* 2 Çorba kaşığı sirke
* 1 Paket Karbonat
* Tuz
* Aldığı kadar un
İçi İçin
* 300 gr.Ispanak
* 5-6 Dilim pastırma
* 1 Adet kuru soğan
* 1/2 Su bardağı rendelenmiş kaşar
* 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 Çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yapılışı
Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım ve 1 yumurta ile diğer yumurtanın akını, yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, margarin, karbonat ve sirkeyi bir kaba koyalım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuralım.Diğer tarafta tencereye sıvıyağı koyarak soğanları küçük küçük doğrayıp, hafif pembeleşene kadar kavuralım.Ispanak, pastırma, tuz ve karabiberini de ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavuralım.Ateşten alıp, soğuduktan sonra içine kaşar peyniri rendeleyelim.Hazırladığımız tart hamurunu yağladığımız tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayalım.Tart hamurunun kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısını sürerek önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.Daha sonra fırından çıkartıp, hazırladığımız iç malzemeyi de tartın orta kısmına döşeyerek fırına tekrar koyalım.Üzeri kızarana kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yaparsak harika olur.Afiyet olsun.
adını çok duyduğum bir yemek diyeyim.görüntü olarak pizzayı andırdı bana.çokda güzel görünüyor.bunuda denenecekler listesine ekleyeyim ben en iyisi.ellerine sağlık.
YanıtlaSilen sevdım tattır elıne sağlık
YanıtlaSilArkadaşlar ben bu harika lezzeti yedim inanaılmaz güzel denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Ellerine sağlık eltim.
YanıtlaSilcok guzel ellıne sağalık
YanıtlaSil