Buruk tadı ve hoş kokusuyla limon tüm turunçgiller gibi C vitamini yönünden oldukça zengin olduğu gibi A ve B3 vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve folik asitte içerir.Salataların vazgeçilmez tadı limonun aslına bakarsak mutfaklarımızda o kadar çok işlevi var ki.Bugün biraz bunlardan bahsetmek istiyorum.Limonu en çok kullandığımız yer şüphesiz salatalar olduğu gibi pırasa, dolma, barbunya gibi birçok yemekte lezzet vermek amaçlı ekleniz.Yine birçok çorbayı terbiyeleme de kullanırız.Limonun birde oksitlenmeyi önleyici bir özelliği vardır.Enginar, bamya, mantar gibi birçok sebzenin soyulduktan sonra kararması bu oksitlenmeden kaynaklanır, bunu önlemek için de sebzeleri soyduktan sonra limonlu suya atarız. Limon suyu ayrıca meyve kokteylerine katılır, dondurması yapılır.Balığın vazgeçilmezidir.Suyu ile şeker ve nane katarak serinletici içeceklerden olan limonata yaparız.Tatlıların şurupları limon suyu katılarak hazırlanır.Kabuğu kek ve pastalara renk ve koku katmak için kullanılır.Faydalarını incelediğimizde mutfağımızda ve sofralarımızda elimizden geldiğince daha fazla tüketmek gerektiğini düşünüyorum.İşte bundan dolayı eminim herkesin en az birkaç kez yapmış olduğunu düşündüğüm irmik tatlısına limon kattım.Limonun ferah ve lezzetli tadını hissetmek için İrmik tatlısını bu kez Limonlu yapmaya ne dersiniz.Bence denemediyseniz, deneyin irmik tatlısına ne kadar yakıştığını göreceksiniz.Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
Malzemeler
* 4 Su bardağı süt
* 6 Yemek kaşığı irmik
* 6 Yemek kaşığı şeker
* 1 Yemek kaşığı margarin
* 2 Yemek kaşığı limon suyu
* 1 Paket vanilya
* 1 Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Süt, vanilya ve toz şekeri tencereye alalım ve tozşeker eriyene kadar tahta kaşık ile karıştıralım.Limon suyu ve irmiği ilave edip karıştırmaya devam edelim.Koyu kıvama gelince margarini ve rendelenmiş limon kabuğunu katalım.Bir taşım daha kaynatıp, ocağı kapatalım.Tatlımızı ıslatılmış bir cam kaba boşaltalım ve en az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra toz antep fıstığı ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyelim.Afiyet olsun.
Cok guzel olmusa benziyor tum malzemeler var tatlida severiz ozaman bu hafta deneyecegim:)) ama suan olsa idi hair demez koca bir dilim yerdim..ellerinize saglik:)
YanıtlaSilAyy biraz geçiktim galiba, kusura bakmayın gönderemedim.Bir daha ki sefere inşAllah...Sevgiler
SilCanım nasıl çekti anlatamam ...:p
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Kıyamam size keşke buyursaydınız:))Teşekkürlerrrr
SilÇok güzel görünüyor,tamda kıvamında..Sütlü tatlılar daha hafif ve lezzetli oluyor..ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilNursen Hanım aynı fikirdeyim.Hem hafif hemde kaloriside düşük tam perhiz yapılan hanımlara da uygun bir tatlı...Sevgiler
Siloofff nefıs gorunuyor ılknurcum..valla peşin peşin söyliiimm benım kılo problemım yok ama kılo sorunu olanlar sana cokkk kızacakkk:)))
YanıtlaSilseni de şişmanlatalım canım olmaz böyle manken gibi, kıskanırım bakarsın :))
Silharika görünüyor hafifliği de cabası :)) ellerine sağlık canım alıyorum tarifi hemen :)
YanıtlaSilAl bitanem çok hafif oluyor.Eminim beğenirsin...
SilEllerine sağlık..Bende sadesini biliyordum..bunu da deniycem ...sevgiler :)
YanıtlaSilBu da çok ferahlatıcı bir lezzet tavsiye ederim canım...Sevgiler
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilenfes görünüyor...
Teşekkürler bitanem....
SilLimon eklemeyi hiç düşünmemiştim güzel fikir, sunum da herzamanki gibi şık :)
YanıtlaSilSevgiler, iyi haftalar dilerim...
Canım güzel yorumun için teşekkürlerrrrr.Sevgiler
Sil