ETLİ NOHUT

 
 




Sofralarımızın baş tacı bakliyatlardan nohutun yeri benim için bir başkadır. Hele yanında pilav,  turşu ve kuru soğan değmeyin keyfime...Ancak yazın gelmesiyle birlikte çok enterasan bir şekilde vedalaşırım nohut yemeğiyle, bu kadar çok sev ve 2-3 ay hiç pişirme sanki yazın nohut pişmez diye bir kaide var....Her neyse havalar iyice ısınmadan nohut yemeğimi pişirdim ve tarifimiz arşivde olsun istedim.İşte tarifimiz ...Evinizden Bereket, Dilinizden Dua, Kalbinizden Rahman ve Resul Aşkı Eksik Olmasın... HAYIRLI CUMALAR


Malzemeler

* 2 Su bardağı nohut
* 300 gr. kemikli kuzu veya koyun eti
* 2 Adet Kuru soğan
* 4 Yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 Yemek kaşığı domates salçası
* 1 Yemek kaşığı biber salçası
* İsteğe bağlı kırmızı biber
* Tuz

Yapılışı

Bir gece önceden nohutları yıkayıp, suda sabaha kadar bekletelim. Sabah nohutun beklediği suyu dökelim ve üzerini geçecek kadar su koyup, 20 dakika kadar haşlayalım.Diğer tarafta tenceremize yağı alalım ve soğanı yemeklik doğrayarak pembeleşene kadar kavuralım ve etleri ilave ederek kavurmaya devam edelim. Etler bıraktığı suyu çekince salçayı ilave edip, 1-2 dakika karıştıralım. Nohutları da tencereye alarak tuzu, biberi ilave edip, hafif üzerine çıkacak kadar kaynamış suyu ekleyelim. Etler ve nohutlar pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun...

Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

15 yorum :

  1. eline sağlık, o koca eti kesmek için bıçak da gerek :))

    YanıtlaSil
  2. Nohut yemeğini bende çok severim.hatta bugün son olarak bende pişireceğim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma hanım şimdiden size de afiyet olsun:))Sevgiler

      Sil
  3. Hayirli vumalar Ilknur ablacim nnohutu gercekten neden yaz mevsiminde pisirmeyiz ki,kurufasulye'de ayni sekilde sicak aylatda uzak mutfagimizdan,cok severim bende en doyurucu yemeklerden biri olduguna inaniyirum,besleyici de :) ellerinize saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bitanem yaz-kış sofralarımızda olması gereken çok önemli bir besin kaynağı olmasına rağmen yazın hiç pişirilmiyor.Aslında bende çok severim, bundan sonra daha sık yemeğe özen gösterelim.Sevgiler

      Sil
  4. Bizde de tavuklusu var bu akşam. Çok severim nohut yemeğini.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuklu hiç denemedim de yemedim de ama bir daha ki sefere deneyebilirim:))Sevgiler

      Sil
  5. Nohut yemeginin guzelligine bak..ellerine saglik diyorum..iyiki paylastin haftaya bende yapayim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaaa ne güzel, bu kadar faydalı bir yemeği size hatırlattığım için çok sevindim.Sevgiler

      Sil
  6. çok severim çok da güzel görünüyor.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. İlknur Hanım merhaba,

    Ben sizin nohut yemeğini koyduğunuz tabağınızı ve bir kahvaltı sofrasında gördüğüm dümdüz beyaz desensiz kare tabağı soracaktım. Bu ikisini nerelerde bulabilirim? Hiç karşıma böyle şeyle çıkmıyor. :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kusura bakma biraz geç cevap oldu ama şu anda başka şehirdeyim onun için :))
      Tabaklar porland dan beğendiğine sevindim.Hoşçakal

      Sil