Mis gibi evde açılmış kıymalı böreğe eminim kimse hayır diyemez. O zaman işte tarifimiz.Mutlu pazarlar...
Malzemeler
* 4 Su bardağı un
* 1 Fincan sıvıyağ
* Tuz
* 1-2 Damla limon suyu
* Ilık Su
* 1 Su Bardağı sıvıyağ (yufkaları yağlamak için)
* 2 yumurta sarısı (üzeri için)
İçi İçin
* 200 gr.Kıyma
* 1 Adet Haşlanmış patates
* 1 Adet Soğan
* 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Öncelikle böreğimizin içini hazırlayalım.Tavaya koyduğumuz yağın içine soğanı küp küp doğruyalım.Soğanı kavrulunca, kıymayı da ilave edip bir miktar daha kavuralım.Ardından haşlanmış patatesi rendeleyerek harcımıza ilave edelim.Tuz ve baharatını ilave edip, ocaktan alalım.
Unun ortasını havuz yapıp, tuzu, limon suyunu (tel tel olması için) yağı ekleyelim ve ardından ılık suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamuru kulak memesi kıvamında özleşene kadar yoğuralım.Hamuru 6 bezeye ayıralım ve 15 dakika dinlendirelim.Daha sonra her bir bezeyi açabildiğimiz kadar ince yufkalar halinde açalım ve fırçayla her tarafını yağlayalım.Yufkayı 8 parçaya bölerek hazırladığımız harçtan herbirine 1 yemek kaşığı koyup, sigara böreği sarar gibi saralım.Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden 200 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Çıtır çıtır duruyor ve fotoğraf harika . ustam ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.hazır yufka zannettim.elinize sağlık.
YanıtlaSilen sevdiğim börek kıymalı :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
elıne sağlık hamura maya yada kabartma tozu konmuyormu
YanıtlaSilkıymalı böreğe bayılırım canımm ellerine sağlık :) bu arada servis tabağın çok güzelmiş çok beğendimm :)
YanıtlaSilHem foto cekimi hemde borekler nefis:)) ellerine saglik..
YanıtlaSilMerhabalar İlknur Hanım..
YanıtlaSilziyaret ve yorumunuz için çok teşekkür ederimm :)
her zaman beklerim..
börek de şahane ellerinize sağlık..
sevgiler..
bu arada annemle yaşıtmışsınız :)
YanıtlaSil