ZEYTİNYAĞLI PIRASA








Bitti bitiyor derken kış sebzesi pırasayı arşive almadan olmazdı.Zeytinyağlı, bol limonlu ve bol pirinçli severek tükettiğim  pırasanın lezzetinin oturması için mutlaka dinlendiririm.Daha doğrusu bugün pişirip, ertesi gün yemeği tercih ederim. Ayrıca pırasayı alırken beyaz olmasına ve kabukların kalın olmamasına da dikkat etmek gerekiyor.Çok iri ve kalın pırasalar genellikle kart oluyor.Evinizden sağlık, mutluluk ve bereket eksik olmasın...Hayırlı Cumalar.

Malzemeler

* 1 Kg.pırasa
* 2 Adet havuç
* 1 Adet kuru soğan
* 2/3 Çay bardağı pirinç
* 2/3 Çay bardağı zeytinyağ
* 1 Adet limon suyu
* 2 Adet kesme şeker
* Tuz

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyup, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip birkaç dakika kavuralım.Üzerine halka halka doğradığımız havuçları ilave edip, 3-4 dakika daha kavuralım ve verev kestiğimiz pırasaları da ilave ederek, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar daha kavuralım.Üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su, pirinç, kesme şeker ve tuzunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pişip soğuduktan sonra 1 limon suyunu üzerine gezdirerek soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun.


Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

6 yorum :

  1. elıne sağlık ben severım bırde oğluma yedırebılsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım aynı sorun bizde de var benim oğlumda yemiyor.Ah bu erkekler desek:))

      Sil
  2. benim çocuklar pırasayı çok sever. kışın çok sık pişiririm.eline sağlık.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanım çocuklarınızın pırasayı sevmesi konusunda çok şanslısınız:))

      Sil
  3. bayılırım pırasaya, bol havuçlusu hele favorim azıcıkta ekşi.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bol pirinçlisini seviyorum.Teşekkürler

      Sil