Paçanga böreğini daha önce dereotlu denemediyseniz şiddetle öneririm.Kuvvetli aroması ile paçanga böreğinin lezzetine lezzet katıyor.İşte tarifimiz....
Malzemeler
* 2 Adet Yufka
* 100 gr. Pastırma
* 1 Su bardağı kaşar rendesi
* 3 Adet Sivribiber
* 1/2 Demet Dereotu
* 1 Adet yumurta beyazı
* Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Pastırma, sivri biber ve dereotunu ince ince doğrayalım.Kaşar peyniri rendesi ile harmanlayalım.Her iki yufkayı da 8 eşit parça olarak keselim.Elde ettiğimiz üçgen şeklindeki yufkaların geniş kısımlarına hazırladığımız harçtan 1 Yemek kaşığı koyarak, sigara böreği sarar gibi ancak daha enli olarak saralım.Yumurta beyazı ile uçları yapıştırılarak kızgın yağda kızartıp, sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık harika görünüyor....
YanıtlaSilBeni izlemeye aldığın için teşekkürler. Ben de takipçin oldum. Ellerine sağlık, nefis şeyler yapmışsın. Sevgiler.
YanıtlaSilsadekahvekeyfi.blogspot.com
elıne sağlık hıc denemedım dereotlu bur dahakıne deneyeceğım
YanıtlaSilPaçanga böreğini ben hiç yapmadım.pastırma bana ve çocuklara biraz ağır geliyor.ama kastamonu da iken çemensiz pastırmalı etli ekmek yapmıştı komşum.o çok hoşuma gitmişti.bende çemensiz pastırmadan yapabilirim bu böreği.eline sağlık.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilpaçangada dereotunu hiç duymamıştım, dereotunu asla yemeyen bir olarak biraz da normal sanırım :))
YanıtlaSilDereotlusunu hiç denemedim,ama çok severim..Hemen denemeliyim,ellerinize sağlık..sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilElinize sağlık nefis olmuş, dereotlusunu hiç denemedim. En kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler:))
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilçok severim...
YanıtlaSilpastırma delisiyimdir...
ellerine sağlık canım...
ba-yı-lı-rım...
YanıtlaSiltabağı alabilirmiyim?
ellerine sağlık,
sevgilerimle...
çok çok güzel görünüyor, sizi tanıdığıma çok memnun oldum :)
YanıtlaSilbloğunuz bundan böyle sık sık başvuracağım bir kaynak olacak benim için :)
sevgiler
smrdmr.blogspot.com