Doğal gıdaların her geçen gün önem kazandığı günümüzde, kendi yoğurdumuzu evde yapmak çok önemli... Ben yoğurt yaparken, hem sağlık açısından, hemde lezzet açısından cam yada sırlı toprak kap kullanmaya özen gösteriyorum.Yoğurdu günlük pastörize sütle yaptığınızda, sütü kaynatmak zorunda kalmayacağınızdan besin değerini de kaybetmemiş olursunuz.Haydi hanımlar, şimdi hazırlanması son derece basit aynı zamanda da sağlıklı yoğurdumuzu yapalım.
Malzemeler
* 1 Litre günlük pastörize süt
* 1 Çorba Kaşığı yoğurt
Yapılışı
Sütü tencereye alıp, ocağa oturtalım.Karıştırarak ılınmasını sağlayalım.Sütün besin değerini kaybetmemesi için kaynatmamaya özen gösterelim.Serçe parmağımızla sütün ılık olup olmadığını kontrol ettikten sonra cam kavanoza alalım.Ayrı bir yerde sütten bir çorba kaşığı alarak yoğurda ilave edelim ve karıştıralım.Sütlü yoğurdu cam kavanozdaki süte ekleyip, hafifçe karıştırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatalım.Daha sonra kavanozu büyük bir havlu yada örtü ile sıkıca saralım.Yaklaşık 7-8 saat kadar beklettikten sonra örtüyü açıp, yoğurdumuzu buzdolabına alalım.Bir gece buzdolabında beklettikten sonra Afiyet olsun:))
elıne sağlık bende bu gunlerde denıyorum ama bıraz sulu oluyor
YanıtlaSilSelma hanım cam kavanoz ile denediniz mi? Ağzını da kapayınca süper oluyor...
Silben genelde hazır alıyordum ama geçen gün eşim süt getirmiş.bende evde mayaladım.çok güzel oldu .tadını özlemişiz.seninde eline sağlık.
YanıtlaSilZaman zaman bende hazır alıyorum ama evde yapılanın yerini tutmuyor.Hemde evde yapılan daha sağlıklı.Teşekkürler Fatma Hanım...
Silellerinize sağlık bende yoğurdu evde pastörize sütle yapanlardanım...ayrıca fotoğraflarınızı çok beğendim.
YanıtlaSilhakkımda yazınıza bayıldım çünkü mutfak konusunda sizinle aynı fikirdeyim:)sevgiler...
Aaaaaa ben de siz çok teşekkür ederim.Biz kadınlar hep aynıyız.Sevgiler
SilEllerine sağlık ben de kendim yapıyorum ilk zamanlar başarısız sonuçlar alıyordum ama sonra yaptıkça sonuç güzel oldu:)
YanıtlaSilsevgiyle..
Muhakkak ki güzel olur canım çünkü evde kendi yaptığının dışındakiler hep katkılı ...
Silbenim yaptığım yoğurtlar ekşi oluyor. Ne hata yapıyorum acaba?
YanıtlaSilBir de çok sert olmuyor, ayranın koyusu kefir kıvamında oluyor, daha sert yapmanın bir yolu var mıdır ? Ölçüyü tuttutamıyırum sanırım?
YanıtlaSilBende evde kendi yoğurdunu yapanlardanım. Büyük kaplarda yaptığım zaman üzerine delikli kevgir kapatıp, onun üzerine havlu koyarak sarıyorum öylede güzel oluyor. Paylaşımın için teşekkürler:)
YanıtlaSil