Her yıl baharla birlikte doğanın tüm bitkileri çeşit çeşit renkleri , çiçekleri, yaprakları ve hoş kokularıyla bizlere eşsiz bir şölen sunar. Lezzetseverlerin ise hasretle bekledikleri ise yenilebilir otlar olur.Bu gün sizlerle o muhteşem otlardan biri olan çiriş otu kavurması tarifini paylaşacağım .Çiriş otu zambakgiller familyasından olup, sarı çiçekli, 100-150 cm. yükseklikte otsu bir bitkidir.Çiriş otunun idrar söktürücü, mafsal ağrılarını dindirici özelliği olup, yemeği, salatası ve böreği yapılıyor.Semt pazarlarında, organik pazarlarda nisan ayından mayıs ayı sonuna kadar çiriş otu bulabilirsiniz.Ben bu sene bir dalını köklendirip, bahçeme dikeceğim.Umarım seneye çirişler bahçemdem olur:)) Haydi şimdi tarifimize geçelim.
Malzemeler
* 500 gr.Çiriş otu
* 1 Adet kuru soğan
* 2 Çorba kaşığı tereyağ
* 3 Adet Yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
Çirişleri dip kısmındaki kahverengi kısmı çıkararak pırasa doğrar gibi doğruyalım ve bol suda yıkayarak bir miktar suda 10-15 dakika haşlıyalım.Çirişler haşlandıktan sonra süzgeçe alalım ve tavaya yemeklik doğranmış soğanı tereyağını koyup kavuralım.Daha sonra çirişleride ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kavurduktan sonra yumurtaları kırıp baharat ve tuzunu ilave edelim. Dilerseniz yumurta kırmayıp, sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSiltatmak bi kısmet olmadı bu güzel nimeti.
:)
öpüyorumm
Ben çiriş otunu denedim.guzel oluyor. Ama yumurtalı denemedim.eline sağlık. Lezzetli görünüyor
YanıtlaSil