ELMALI TURTA



 



Bu tat benim çocukluğumun unutulmaz lezzetlerinden biridir.Annem ne zaman elmalı pasta yapsa evde bayram havası eserdi.Pasta diyorum çünkü eskiden böyle turta, tart, tartolet ...gibi terimler yoktu mutfaklarda herşey pastaydı.Hangi çocuk okuldan gelip de evine girdiği zaman elma ve tarçın ikilisinin o muhteşem kokusunu aldığı zaman mutlu olmaz ki...Ben hala elmalı birşeyler yaptığım zaman fırından çıkan o muhteşem kokuya dayanamıyorum.Zaten içinde elma tarçın ve ceviz olan herşey benim için özeldir.Yumuşacık ve ağızda dağılan bu nefis elmalı turta tarifini ise şiddetle öneriyorum.İşte tarifimiz,


Hamur  Malzemeleri

* 2,5 Su bardağı Un
* 1 Su bardağı nişasta
* 1 Su bardağı pudra şekeri
* 125 gr.Tereyağ
* 1 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 Çay bardağı yoğurt
* 1 Adet yumurta
* 1 Paket Vanilya
* 1 Paket Kabartma tozu

Üzeri için

* 5 Adet Elma
* 3 Yemek kaşığı toz şeker
* 1 Yemek kaşığı Tarçın
* Dilediğiniz miktarda ceviz


Yapımı

Turta hamuru için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar yoğurun.Hamur hazır olunca buzdolabına koyarak 30 dakika dinlendirin.Bu arada ocağın üzerinde tavada 5 adet rendelenmiş elmayı, tozşeker ile birlikte 5-6 dakika pişirin.Ocağın altını kapatırken tarçını ve ince kıyılmış cevizi ilave edin.Diğer tarafta buzdolabında bulunan hamuru alıp, az bir miktarını ayırdıktan sonra yağladığınız tart kalıbına elinizle dümdüz olacak şekilde yerleştirin.İç harç soğuduğunda kalıbın içindeki hamurun üzerine yerleştirin.Ayırdığınız az miktardaki hamuru ise dilediğiniz şekilde turtanın üzerine yerleştirebilirsiniz.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun.






Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

9 yorum :

  1. ellerine sağlık ne kadar şirin bir tart olmuşş;)

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü harika olmuş. Tablo gibi. Bende cok severim elmalı pastayı. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık..Çok beğendim..Sevgiler..:))

    YanıtlaSil
  4. harika bir şey bu aman Allahım!! :))

    YanıtlaSil
  5. nasıl bir güzellik nasıl bir görüntü ne desem bilemedim. maşaAllah ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Goruntusu cok hos olan tadininda nefis oldugundan emin oldugum elmali turta, harika..ellerinize saglik ..

    YanıtlaSil
  7. Tarifinizi denedim çok güzel oldu. Yalnız kullandığınız turta kabının ölçüsünü belirtmemişsiniz ben tahmini bir kaba yaptım ama biraz kalın oldu ama tadı güzeldi. Elmalar da biraz fazla olabilirdi.

    YanıtlaSil
  8. bir su bardagi nisasta fazla gelmiyormu

    YanıtlaSil
  9. tariflerinizi okumaktan ve ozellikle muthıs zevkli snumlarinizdan goz zvkimi baya doyurdunuz.normalde sadece yapilanlardan canım istemeliydi fakat suanturta kalibi almak guzel sunumlar yapmak istiyorum.emeginize saglik,harikasıniz.

    YanıtlaSil