Sevdiklerinizle mis gibi kıyır kıyır poğaçalarla keyif yapmıyorsak çay saatinin ne anlamı var ? Yapımı son derece pratik olan bu lezzetli ve ağızda dağılan kıyır kıyır poğaçayı muhakkak deneyin.Uzun süre tazeliğini ve lezzetini de muhafaza ediyor.
Malzemeler
* 125 gr.Tereyağ
* 1 Çay bardağı zeytinyağ
* 1 Kutu krema (200 ml)
* 2 Yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
* 4 Su bardağı un
* 1 Paket kabartma tozu
* Tuz
İçi İçin
* Dilediğiniz ölçüde Peynir
* Dilediğiniz ölçüde Pul biber
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağ ve diğer poğaça hamuru için gerekli malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 15 dakika kadar dinlendirin.Bu arada iç harcını hazırlayın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tezgahın üzerinde düzleştirin ve hazırladığınız iç malzemesinden bir miktar koyarak kapatın.Önceden 200 derecede ısıtılan fırında poğaçaların üzeri kızarıp, içi pişene kadar pişirin Afiyet olsun.
Off nefis gozukuyorlar..kimbilir ne lezzetlidirler. Elinize saglik..
YanıtlaSilOldukça lezzetli olmuş bu kurabiyeler.görünüşlerinden belli. Eline sağlık. Sevgiler
YanıtlaSildeneyeceğım bu tarifi elıne sağlık
YanıtlaSilellerine saglik hemen yapiyorum :)
YanıtlaSil