FIRINDA ISPANAK OGRATEN (BEŞAMEL SOSLU)














Bence ıspanağın en güzel hali fırında kaşar peynir ve beşamel sos ile yani Graten veya O' Graten bir pişirme yöntemi.Ograten çiğ yada pişmiş sebzelerin üzerinin peynir yada ekmek kırıntıları ile kaplanıp fırında eritip çıtır hale getirme işlemidir.Bu teknikle sebzeler fırında pişerken kurumaması ve lezzetine lezzet katılması için koruyucu bir tabaka oluşturulmaktadır.Beşamel sosa gelince yağ un ve sütün muhteşem birlikteliği...


Malzemeler

* Yarım kilo ıspanak
* 1 Adet kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 1/2 yemek kaşığı salça
* Tuz, Karabiber, Pulbiber

Beşamel Sosu İçin

* 2 Su bardağı süt
* 2 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 Yemek kaşığı tereyağ
* Tuz

Üzeri için 

Yarım su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı

Ispanakları bol su ile 4-5 kez yıkayıp, yemeklik doğrayın süzgece alarak kurumasını sağlayın.Tencereye zeytinyağı koyup, soğanı kavurun.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştırın son olarak ıspanağı, tuz ve baharatlarını  ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. Beşamel sosu için tencereye yağı ve unu koyup sararana kadar kavurun ve sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın tuzunu ilave ederek 1-2 dakika daha  pişirin.

Kavurduğunuz ıspanağı fırın kabına alın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu döküp, rendelenmiş kaşarı da üzerine serpin.Önceden 220 derecede ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.Afiyet olsun
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

4 yorum :

  1. Ispanağın her halini yaptım ama bunu bilmiyordum. Aklımın bir köşesine yazdım. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mımmm..Nefis olur,tek başına bile bir öğün bence..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ohh nefis canım ellerine sağlık yapılacaklar listesinde;))

    YanıtlaSil