Bence ıspanağın en güzel hali fırında kaşar peynir ve beşamel sos ile yani Graten veya O' Graten bir pişirme yöntemi.Ograten çiğ yada pişmiş sebzelerin üzerinin peynir yada ekmek kırıntıları ile kaplanıp fırında eritip çıtır hale getirme işlemidir.Bu teknikle sebzeler fırında pişerken kurumaması ve lezzetine lezzet katılması için koruyucu bir tabaka oluşturulmaktadır.Beşamel sosa gelince yağ un ve sütün muhteşem birlikteliği...
Malzemeler
* Yarım kilo ıspanak
* 1 Adet kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 1/2 yemek kaşığı salça
* Tuz, Karabiber, Pulbiber
Beşamel Sosu İçin
* 2 Su bardağı süt
* 2 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 Yemek kaşığı tereyağ
* Tuz
Üzeri için
Yarım su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
Ispanakları bol su ile 4-5 kez yıkayıp, yemeklik doğrayın süzgece alarak kurumasını sağlayın.Tencereye zeytinyağı koyup, soğanı kavurun.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştırın son olarak ıspanağı, tuz ve baharatlarını ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. Beşamel sosu için tencereye yağı ve unu koyup sararana kadar kavurun ve sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın tuzunu ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin.
Kavurduğunuz ıspanağı fırın kabına alın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu döküp, rendelenmiş kaşarı da üzerine serpin.Önceden 220 derecede ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.Afiyet olsun
Ispanağın her halini yaptım ama bunu bilmiyordum. Aklımın bir köşesine yazdım. Eline sağlık
YanıtlaSilMımmm..Nefis olur,tek başına bile bir öğün bence..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilharika gözüküyor eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilohh nefis canım ellerine sağlık yapılacaklar listesinde;))
YanıtlaSilAtalay yetkili servisi olarak tarifinizi beğendik
YanıtlaSilhttp://atalayyetkiliservis.com/
Beşamel soslu ıspanak tarifi gerçekten nefis olmuş.
YanıtlaSil