ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

 
 





Benim için yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeği Zeytinyağlı Taze Fasulye.....

Malzemeler

* 1 Kg. Taze Fasulye
* 1 Büyük kuru soğan
* 4 Adet Domates
* 1 Çay bardağı sıvıyağ
* 2 Diş sarımsak
* 1 Tatlı kaşığı tozşeker
* Yeterince tuz ve su


Yapılışı

Öncelikle fasulyeyi yıkayıp suyunu süzelim ve  kılçıklı yanlarını alıp, uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.Tencereye sıvıyağı koyup, ince ince yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek pembeleştirelim,  Kuşbaşı doğradığımız domatesleri de ilave edip, yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım ve fasulyeleri ilave edip fasulyenin rengi değişene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha kavuralım. Daha sonra sarımsak, tuz, şeker ve suyunu ilave edip, 20-25 dakika  pişirelim. Soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun



 
Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

6 yorum :

  1. Yerken ekmek disinda baska hic bir yiyecege veya icecege gerek duymadigim tek yemek :) ellerine saglik ablam,sifa olsun hayirli cumalar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik, yazin en guzel yemeklerinden :)

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık arrtık bol bol yerız

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli ve güzel görünüyor ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
  5. Dediğiniz gibi yazın en favori yemeğidir. Sanki serinletir insanı yiyince. Bende o hissi uyandırır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Taze fasulye en cok sevdigim yemek cesididir..ellerinize saglik, sunum yapilan tabakta cok hosmus:))

    YanıtlaSil