Kabak ve havuçtan yapılan harika bir salata.... Daha öncede kabak ve havuç ile yaptığım, çok severek tükettiğimiz Yoğurtlu Kabak Havuç Salatası tarifi yayınlamıştım.Ancak şimdi tarifini paylaştığım salatanın, malzemelerinin hemen hemen diğer tarifle aynı olmasına rağmen kavurma süresiyle ve ceviz miktarının fazla olmasıyla alakalı olarak daha farklı ve nefis bir lezzette sahip olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Buyrun, nefis salatamızın tarifine...
* 3 Adet iri kabak
* 2 Adet iri havuç
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 Su bardağı yoğurt
* 1 Su bardağı çekilmiş ceviz
* 3 Diş sarımsak
* 1 Demet dereotu
* Tuz
Yapılışı
* Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin.Tavaya sıvıyağı koyup, kabakları ilave edin.Kabaklar suyunu salıp tamamen çekene kadar en az 20 dakika kadar orta ateşte pişirin.Rendelenmiş havuçları da ilave edip, yaklaşık 20 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.Tuzunu ve çekilmiş cevizi de tavaya ilave edip, bir iki döndürdükten sonra tavayı ocaktan alın.Bu ara da yoğurdu sarımsaklayıp, dereotunu ince ince kıyıp, soğuyan kabak ve havuç kavurmasının üzerine ilave edip, karıştırın.Servis tabağına alın.Afiyet olsun
Bayılırım,bu salataya..Ellerinize sağlık..Sunumm,muhteşemm her zamanki gibi..
YanıtlaSilNursencim o senin muhteşemliğin teşekkür ederim arkadaşım:))
Sililknurcum,ben bunu bilirim hiç yapmadım,ama sen yapar ve önerirsen yaparım ben:)
YanıtlaSilancak bişey sorasım var;havuç kabak dan daha geç pişer ya,neden önce havuç değil de kabak!
kesin senin bi bildiğin var,bileyim öğreneyim isterim.
çook sevgiler
Havvacım kabak çok su salıyor onun için önce kabağı kavuruyorum.Havuç suyu çekip haşlanmasın, kavrulsun diye daha sonra ilave ediyorum.Bu arada muhakkak denemeni tavsiye ederim canım, lezzeti bambaşka zaten kabak veya havuç yediğini anlamıyorsun.Çok farklı bir tadı var....
SilEllerine Sağlık. İlknur hanım. Çok beğendim. O salata tabağını ben alayım.Salatayı sen ye :)
YanıtlaSilelinize sağlık.tabağınızda çok şık. nerden aldığınızı sorabilirmiyim .didem
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilıyı bır sıte teşekkürler.
YanıtlaSil