Sebzelerin nimetlerini saymama gerek yok hepimiz biliyoruz.Ancak enginarın eski çağlarda ilaç olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Her derde deva olarak kabul edilen enginarla mineral ve vitamin bakımından hiçbir sebze ve meyva yarış edemiyor.Memleketimizde de bol miktarda yetişen bu doğal şifa kaynağı sebzeyi mevsiminde elimizden geldiğince bol tüketip, faydalarında yararlanmalıyız.Şimdi gelelim tarifimize...
Malzemeler
* 5 Adet Enginar
* 1 Adet büyük kuru soğan
* 1 Adet havuç
* 1 Adet büyük patates
* 1 Çay bardağı bezelye
* 1 Çay bardağı zeytinyağ
* 6 Adet portakalın suyu
* 1 Adet limon suyu
* 1 Adet kesme şeker
* Tuz
*
Süslemek için dereotu
Yapılışı
Tencereye zeytinyağı koyun, küp şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, biraz kavurun.Akabinde yine küp şeklinde küçük küçük doğranmış havuçları da ilave edip soğanlarla birlikte iyice kavurun.Patates ve bezelyeleri de tencereye koyup 2-3 dakika kadar ezmeden kavurun, kullanacağınız tuz miktarının yarısını da ilave etmeyi unutmayın.Ve ocaktan alın.Yayvan bir tencereye enginarları dizin üzerlerine hazırladığınız harcı pay edin.Portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzunu da ilave edip, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Pişirme işlemi tamamlanınca hemen tencereden almayın.Soğuyana kadar tencerede dinlensin.Dereotu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun
günaydın,merakla bekliyordum tarifini
YanıtlaSil6 adet portakal suyu çok şaşırttı beni,birde sormak istediğim sebzelerin pişme süresi ben bi türlü ayarlayamadığım için garnitürle enginarı ayrı ayrı pişirip servis tabağında birleştiriyorum,senin bir püf'ün olmalı,öğrenmeyi isterim.
eline sağlık,sevgiler
İlknurcum ellerine sağlık,bende portakal suyuyla pişiriyorum ama 6 tane portakalın suyu dikkatimi çekti..Ben suyla,portakal suyunu karıştırıyorum..Sunum süper olmuş canım..
YanıtlaSilSunum cok hos..6 portakal suyu fazla tatli yapmiyormu acaba??Hic denemedigim yemeklerden biridir ama olursa kacirmam:)) elinize saglik..
YanıtlaSil