Kolayca yapılan bu faydalı ve lezzetli salatada en önemli kural kerevizi hızlı bir şekilde soyup, kısa bir süre limonlu suda bekletmeniz.Böylelikle salatanız asla kararmaz, rengi bembeyaz olur.Hemen tarifimize geçelim.
Malzemeler
* 1 Adet iri kereviz
* Yarım limon suyu
* 1 Su bardağı yoğurt
* 3 Yemek kaşığı zeytinyağ
* 3 Diş sarımsak
* Dilediğiniz kadar ceviz
* Tuz
Yapılışı
Kerevizi soyun, halka şeklinde kesin ve kararmaması için 5-6 dakika kadar limonlu suda bekletin.Halka şeklinde kestiğiniz kerevizleri rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Sarımsakları ezip, yoğurt, zeytinyağ ve tuz ile karıştırın.Rendelediğiniz kerevizleri hazırladığınız yoğurtlu harç ile karıştırıp, üzerini ceviz ile süsleyin.Afiyet olsun.
elinize sağlık...
YanıtlaSilçok güzel olmuş kerevizin en güzel hallerinden biri.
YanıtlaSilellerine sağlık
sadece instagramdan takip etmek olmaz ama dimi :)) buradan da etmek lazım:) ellerinize sağlıkkkkk nefis görünüyor:)
YanıtlaSiliyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
YanıtlaSilbaşarılar dilerim.
YanıtlaSil