SUSAMLI KURABİYE








Susam ve fındık kurabiyelerin  eşsiz bir tada ve dayanılmaz bir lezzete sahip sahip olmasını sağlıyor.Üzerine serpilen pudra şekeri ve tarçının hakkını da yememek lazım.İnanın lezzeti görüntüsünden daha güzel... Bunu anlamanız için muhakkak denemeniz lazım.Ayrıca cam kavanozlarda uzun süre gevrekliğini ve tazeliğini muhafaza ediyor.



Malzemeler

* 1 Paket margarin
* 1 Paket susam
* 2.5 Su bardağı un
* 1 Çay bardağı toz şeker
* 1/2 Çay bardağı fındık
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Paket vanilya

Üzeri için

* Pudra şekeri
* Tarçın

Yapılışı

Tüm malzemeyi geniş bir kaseye alıp, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.Hamuru birkaç parçaya bölüp, her parçayı tezgah üzerinde 2 cm.kalınlığında bir sosis biçiminde yuvarlayın.Sonra hafifçe üzerine bastırarak yassılaştırın.Yine 2.cm. uzunluğunda verev olarak kesin.Verev kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika kadar tepside beklettikten sonra üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpin.Afiyet olsun


Share on Google Plus

ADMİN: Alyaminahome

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

2 yorum :

  1. Ellerinize sağlık,çok güzel bir kurabiye olmuş..Hem susam hem fındık,lezzetli bir ikili..Denemek için sabırsızlanıyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir kurabiyeye benziyor. denemem lazim..elinize saglik..

    YanıtlaSil