EKMEK HAMURUNDAN HAMUR KIZARTMASI











Üç çocuk annesi olarak, kahvaltı veya akşamüstü atıştırmalığında sıkça yaptığım hamur kızartmalarının hamurunu genellikle mayalı veya mayasız olarak evde kendim hazırlarım.Ama nerede bir fırın görsem hiç dayanamam, 2-3 ekmek hamuru almadan yapamam.Fırından alınan hazır ekmek hamuru dar vakitlerde çok pratik oluyor.Eve gelir gelmez ya pizza yada hamur kızartması... Aslına bakarsanız tarif edilecek çok bir şey yok ama kendimce bir iki püf noktası belirtmek isterim. Fırından aldığımız ekmek hamurunun ele yapışmaması için elinizi biraz yağlayın ve küçük parçalar koparıp, elinizle incelterek kızgın ve bol yağda kızartın.Ayrıca hamuru tavaya koyar koymaz bir yemek kaşığı yardımı ile sürekli olarak üzerine yağ attırın, göreceksiniz kızarttığınız hamurlar her zamankinden daha çok kabaracak ve pamuk gibi olacak.Afiyet olsun


Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

3 yorum :