IZGARA KÖFTE











Sizi ve yiyenleri memnun edecek köftemin tarifine geçmeden önce bir iki hususa dikkatinizi çekmek istiyorum.Lezzetli bir köfte olması için öncelikle et seçimi çok önemli etin az yağlı dana döş olmasına dikkat etmelisiniz.Ayrıca Muhakkak iki kez çekilmesi gerekiyor.Birde yoğurma işlemi çok mühim, isterseniz tarifimizde devam edelim.


Malzemeler

* 500 gr.Dana kıyma
* 1 Adet iri kuru soğan
* 2 Dilim bayat ekmek içi
* 1 Tatlı kaşığı kimyon
* 1 Çay kaşığı karabiber
* 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 Çay kaşığı kişniş
* 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu (köftenizin sıkı olmasını istiyorsanız)
* Tuz

Yapılışı

Öncelikle soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Rendelediğiniz soğanı avucunuza alarak tüm suyunu sıkın ve atın.Ekmeğin içini ise rondodan geçirmenizi öneririm.(Rondo mevcut değilse çok küçük hale gelecek şekilde elinizle ufalayın.) Üzerine de baharatları ilave edip 10 dakika kadar yoğurun.İşte burada bir püf noktası daha 15 dakika buzdolabında bekletip, 10 dakika kadar daha yoğurun.Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar lezzetli olur.Izgara yapma şansınız yoksa (genelde bende tavada yapıyorum) Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak ağır ateşte pişirin.Afiyet olsun.

Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

1 yorum :