TAS KEBABI

 
 

 
 

Bütün tencere kebaplarının temeli olan Tas kebabını, benim gibi hiç hardalla denememiş olanlar için nefis bir tarif....Hem çok kolay, hem de son derece lezzetli bu tarifle, kısa bir süre önce tanıştım. Tarif  Pembe Makara Blogunun sahibesine Sevgili Eltime ait.Deneyin sizde lezzeti bakımından bana hak vereceksiniz....
 

Malzemeler

* 500 gr. Dana kuşbaşı et
* 1 Adet kuru soğan
* 3 Diş sarımsak
* 1,5 Yemek kaşığı domates salçası
* 2/3 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1Adet kesme şeker
* 8-10 Adet  tane karabiber
* Tuz

Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alıp, ocağın üzerine koyalım tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Etler suyunu çekince yağını ve sarımsağı ilave edip bir miktar kavuralım.Daha sonra salçayı da ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra etlerin hafif üzerini örtecek kadar sıcak su, hardal, şeker, tuz ve karabiberini ekleyip etin suyu kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1,5 saat pişirelim. Eti ocaktan almadan 5 dakika önce kekiği ilave edip, lezzetini tamamlayalım.Afiyet olsun 


 
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

18 yorum :

  1. oofff cnmmm ellerıne saglıkk harıka gorunuyoor :)

    YanıtlaSil
  2. elıne sağşlık nefıs olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Selma Hanım sevgiler

      Sil
  3. ellerinize sağlık çok lezzeti görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Hardalın girdiği herşey gerçekten lezzetli olur. Tarifi aldım, teşekkürler :)
    Güzel bir haftasonu olsun hepimize.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nurdan Hanımcım demek ki sizde benim gibi hardal sevenlerdensiniz.Harika bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle...

      Sil
  5. Süper bir tarif olmuş..Masanızda harika ellerinize sağlık..mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nursen hanım gerçekten güzel bir lezzet...Teşekkürler.Size de mutlu haftasonları...

      Sil
  6. Öncelikle belirtmeliyim ki masan çok şık. Yemek de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Burcum sana ve minişlere güzel bir haftasonu...Sevgiler

      Sil
  7. Şık ve lezzetli bir sunum...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emel Hanım Sevgilerrr

      Sil
  8. görüntü süper...aslında hardal çok lezzetli bir baharat, ben uzun zamandan beri çokca kullanır oldum, bu şekilde hiç denemedim ama güzel bir lezzet verdiğine eminim, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. harika gözüküyor seni takibe aldım görüşmek dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Çok severim, ellerinize sağlık, masadaki sunumda bir o kadar iç açıcı, Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  11. mımmm! nefis ve yapılabilir yemekler görüyorum, elinize sağlık, takibe alıyorum sizi
    bana da beklerim
    www.seriouslily.blogspot.com

    YanıtlaSil