Bütün tencere kebaplarının temeli olan Tas kebabını, benim gibi hiç hardalla denememiş olanlar için nefis bir tarif....Hem çok kolay, hem de son derece lezzetli bu tarifle, kısa bir süre önce tanıştım. Tarif Pembe Makara Blogunun sahibesine Sevgili Eltime ait.Deneyin sizde lezzeti bakımından bana hak vereceksiniz....
Malzemeler
* 500 gr. Dana kuşbaşı et
* 1 Adet kuru soğan
* 3 Diş sarımsak
* 1,5 Yemek kaşığı domates salçası
* 2/3 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1Adet kesme şeker
* 8-10 Adet tane karabiber
* Tuz
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alıp, ocağın üzerine koyalım tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Etler suyunu çekince yağını ve sarımsağı ilave edip bir miktar kavuralım.Daha sonra salçayı da ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra etlerin hafif üzerini örtecek kadar sıcak su, hardal, şeker, tuz ve karabiberini ekleyip etin suyu kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1,5 saat pişirelim. Eti ocaktan almadan 5 dakika önce kekiği ilave edip, lezzetini tamamlayalım.Afiyet olsun
oofff cnmmm ellerıne saglıkk harıka gorunuyoor :)
YanıtlaSilteşekkürler bitanem...sevgiler
Silelıne sağşlık nefıs olmus
YanıtlaSilteşekkür ederim Selma Hanım sevgiler
Silellerinize sağlık çok lezzeti görünüyor
YanıtlaSilçok mersi bahar perisi:))
SilHardalın girdiği herşey gerçekten lezzetli olur. Tarifi aldım, teşekkürler :)
YanıtlaSilGüzel bir haftasonu olsun hepimize.
Sevgiler
çok teşekkürler Nurdan Hanımcım demek ki sizde benim gibi hardal sevenlerdensiniz.Harika bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle...
SilSüper bir tarif olmuş..Masanızda harika ellerinize sağlık..mutlu haftasonları..
YanıtlaSilnursen hanım gerçekten güzel bir lezzet...Teşekkürler.Size de mutlu haftasonları...
SilÖncelikle belirtmeliyim ki masan çok şık. Yemek de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Burcum sana ve minişlere güzel bir haftasonu...Sevgiler
SilŞık ve lezzetli bir sunum...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Sevgilerimle...
Teşekkür ederim Emel Hanım Sevgilerrr
Silgörüntü süper...aslında hardal çok lezzetli bir baharat, ben uzun zamandan beri çokca kullanır oldum, bu şekilde hiç denemedim ama güzel bir lezzet verdiğine eminim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilharika gözüküyor seni takibe aldım görüşmek dileğiyle sevgiler..
YanıtlaSilÇok severim, ellerinize sağlık, masadaki sunumda bir o kadar iç açıcı, Sevgiler, selamlar.
YanıtlaSilmımmm! nefis ve yapılabilir yemekler görüyorum, elinize sağlık, takibe alıyorum sizi
YanıtlaSilbana da beklerim
www.seriouslily.blogspot.com