Gerçekten adı gibi saraylara layık bir lezzet ve görüntü, aynı zamanda herkesin sevdiği bir tat...Bereket, sağlık ve mutluluk dolu bir gün dilerim.
Malzemeler
Keki için
* 4 Adet yumurta
* 1 Su bardağı şeker
* 2 Su bardağı un
* 2 yemek kaşığı süt
* 1/2 Paket kabartma tozu
Kreması
* 2 Su bardağı süt
* 1/2 Su bardağı şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 1 Yemek Kaşığı nişasta
* 1 Yemek kaşığı tereyağ
* 1 Paket vanilya
Ayrıca
* 2 Su bardağı ılık süt (keki ıslatmak için)
* 1,5 Su bardağı hindistan cevizi (Bulamak için)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserde çırpalım.Sütü ilave edip, bir miktar daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.Unlayarak yağladığımız, fırın tepsisine dökelim.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kurutmadan 15-20 dakika kadar pişirelim.Keki fırına verince kremayı hazırlayalım.Süt, un, nişastayı ve vanilyayı tencereye koyup, karıştırarak kaynatalım.Kaynamaya başlayınca şekeri de ilave edelim.Krema haline gelince ocağı kapatalım ve tereyağını ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar mikserle çırpalım.Kek pişince biraz ılıdıkdan sonra el büyüklüğünde dikdörtgen parçalara bölelim.Her parçayıda ikiye keselim.Hazırladığımız kremadan her parçanın içine 1 tatlı kaşığı koyarak rulo yapalım. (Kekimizin fazla kızaran yüzü var ise o yüzüne kremayı koyalım.)Yaptığımız ruloları önce süte sonra Hindistan cevizine bulayarak servis yapalım.Afiyet olsun
Benimde yaptığım ve sevdiğim bir tatlı.Eline sağlık,sunumunla harika gözüküyor ilknur abla...
YanıtlaSilcanım çok teşekkür ederim.Bizde çok severek yeriz....
Silsunumu gerçekten çok güzel duruyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürlerrrrrrr
Silellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
Teşekkürler şirinem...:))
SilKopyalıyorum bu tarifinizi de İlknur Hanım,
YanıtlaSilGörseller çok keyifli bu arada...
Sevgiler
Çok teşekkürler Nurdan Hanımcım tatlıyı canı gönülden tavsiye ederim.Sevgiler
Silkayınvalıdem yapıyor bunu ve ben bayılarak yıyorum tarf ıse aslında cok pratıkmıss ımmm tesekkuler
YanıtlaSil