Karnabahar sevmeyenlere yemem diyenlere, karnıbaharı sevdirecek bir lezzet Karnabahar kızartması.Güzel bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle....
Malzemeler
* 1 Adet orta boy karnabahar
* 2 Adet yumurta
* 1 Su bardağı un
* Kızartmak için sıvıyağ
* Tuz
Üzeri için
* Yoğurt
* Sarımsak, tuz
Yapılışı
Karnıbaharın ortasında bulunan koçanını bıçak yardımı ile çıkarıp, dal dal keserek ayıralım ve yıkayalım. Yıkadığımız karnıbaharı bir tencereye koyarak üzerine bol su ve tuz ekleyip çok yumuşatmamak şartıyla yaklaşık 15 dakika haşlayalım.Haşladığımız karnıbaharı süzgece alarak süzelim.Başka bir kapta yumurtaları çırpalım.Süzülen ve soğuyan karnıbaharları önce çırptığımız yumurtaya sonra da una bulayarak kızgın yağda kızartalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yaparsak nefis olur.Afiyet olsun
Eline saglik mevsimi gecmeden yapmak lazim
YanıtlaSilbizde karnıbahar yeme alışkanlığı pek yok.ama bu tarif hoşuma gitti mutlaka deniycem eline sağlık.çekiliş yapıyorum canım katılıp destek olursan çok mutlu olurum.selamlar.
YanıtlaSilmevsimi de geçiyor ne yazıkki:)
YanıtlaSilellerinize sağlık.. her hafta muhakkak yapıyorum bende hem yemeğini hem kızartmasını :)
bloğunu izlemye aldım ben de beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com