KARNIBAHAR KIZARTMASI

 
 


Karnabahar sevmeyenlere yemem diyenlere, karnıbaharı sevdirecek bir lezzet Karnabahar kızartması.Güzel bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle....

Malzemeler

* 1 Adet orta boy karnabahar
* 2 Adet yumurta
* 1 Su bardağı un
* Kızartmak için sıvıyağ
* Tuz
 
Üzeri için
 
* Yoğurt
* Sarımsak, tuz
 
Yapılışı
 
Karnıbaharın ortasında bulunan koçanını bıçak yardımı ile çıkarıp, dal dal keserek ayıralım ve  yıkayalım. Yıkadığımız karnıbaharı bir tencereye koyarak üzerine bol su ve tuz ekleyip çok yumuşatmamak şartıyla yaklaşık 15 dakika haşlayalım.Haşladığımız karnıbaharı süzgece alarak süzelim.Başka bir kapta yumurtaları çırpalım.Süzülen ve soğuyan karnıbaharları önce çırptığımız yumurtaya sonra da una bulayarak kızgın yağda kızartalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yaparsak nefis olur.Afiyet olsun
 
 
Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

4 yorum :

  1. Eline saglik mevsimi gecmeden yapmak lazim

    YanıtlaSil
  2. bizde karnıbahar yeme alışkanlığı pek yok.ama bu tarif hoşuma gitti mutlaka deniycem eline sağlık.çekiliş yapıyorum canım katılıp destek olursan çok mutlu olurum.selamlar.

    YanıtlaSil
  3. mevsimi de geçiyor ne yazıkki:)
    ellerinize sağlık.. her hafta muhakkak yapıyorum bende hem yemeğini hem kızartmasını :)

    YanıtlaSil
  4. bloğunu izlemye aldım ben de beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil