Kışın en güzel meyvelerinden biri olan ayvanın tatlısına da reçeline de bayılırım.Hele ki bir de ayvalar yerinden ve dalında geldiyse değmeyin keyfime:)) İşte nefis ayva reçeli tarifimiz...
Malzemeler
* 1 Kg Ayva
* 1 Kg toz şeker
* 1 Su bardağı su
* Yarım Limon suyu
* 1 Tatlı kaşığı limon tozu
* 5-10 tane karanfil
* 1-2 tane kabuk tarçın
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup, küp şeklinde doğranır. Tencerenin içine doğranmış ayvaları ve ayvaların içinden çıkan çekirdeklerinden 10-15 adet koyup, 1 su bardağı su ile 10 dakika kadar kaynatılır.Daha sonra şekerini ilave edip, ara ara karıştırarak yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.En son limon suyu, limon tuzu, karanfil ve tarçını ilave edilip, 5 dakika daha kaynatalır.Reçel sıcak iken kavanozlara konulur, ağzı kapatılır ve ters çevrilerek soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.
en sevdiğimden misss :)
YanıtlaSilRengi nasıl böyle koyulaşmış süper. Kakule de çok yakışıyor aklınıda bulunsun. Ellerinize sağlık tam da mevsimi.
YanıtlaSilRengi nasıl böyle koyulaşmış süper. Kakule de çok yakışıyor aklınıda bulunsun. Ellerinize sağlık tam da mevsimi.
YanıtlaSiltam ayva reçeli yapayım diye geçiriyordum içimden,sizin tarifinizi gördüm,denemem lazım :)
YanıtlaSilBen de hazır mevsimi iken yapayım diyordum :)
YanıtlaSilBen de hazır mevsimi iken yapayım diyordum :)
YanıtlaSil