Kışın en sevilen lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı tarifimiz, en klasik ve en lezzetli haliyle....
Malzemeler
* 2 kg.Balkabağı
* 2,5 su bardağı şeker
* Yarım su bardağı su
Üzeri için
* Tahin
* Ceviz
Yapılışı
Kabağı dilimledikten sonra çekirdeklerini çıkarıp, kabuğunu soyun ve yıkayın.Dilediğiniz büyüklükte kesin.Yayvan bir tencereye aralarına şeker serperek kat kat dizin.Kısık ateşte kabaklar pişip, şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirin.(ilk etapta tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Daha sonra şerbetin koyulaşması ve taşmaması için kağpağını hafif aralayarak pişirin.) Soğuduktan sonra servis yapacağınız tabağa alarak, üzerine tahin ve ceviz serperek lezzetine lezzet katabilirsiniz.Afiyet olsun.
manzara müthiş ilknur!
YanıtlaSileline sağlık,şahane bir sunum,yemem diyeni bile yedirir.
Fotoğraf gerçekten çok çekici. Nefis duruyor. Bu ara ben de yapayım mutlaka. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbaşarılar dilerim.
YanıtlaSil