KABAK TATLISI











Kışın en sevilen lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı tarifimiz, en klasik ve en lezzetli haliyle....

Malzemeler

* 2 kg.Balkabağı
* 2,5 su bardağı şeker
* Yarım su bardağı su

Üzeri için

* Tahin
* Ceviz

Yapılışı

Kabağı dilimledikten sonra çekirdeklerini çıkarıp, kabuğunu soyun ve yıkayın.Dilediğiniz büyüklükte kesin.Yayvan bir tencereye aralarına şeker serperek kat kat dizin.Kısık ateşte kabaklar pişip, şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirin.(ilk etapta tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Daha sonra şerbetin koyulaşması ve taşmaması için kağpağını hafif aralayarak pişirin.) Soğuduktan sonra servis yapacağınız tabağa alarak, üzerine tahin ve ceviz serperek lezzetine lezzet katabilirsiniz.Afiyet olsun.


Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

4 yorum :

  1. manzara müthiş ilknur!
    eline sağlık,şahane bir sunum,yemem diyeni bile yedirir.

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraf gerçekten çok çekici. Nefis duruyor. Bu ara ben de yapayım mutlaka. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil