Hayatımın böreği, en sevdiğim birde annemin elinden olursa, keyfi ve lezzeti dayanılmaz oluyor.
Hamuru için
* 4 Su bardağı un
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Tuz
* Su
İç Harcı için
* 200 gr.Kıyma
* 1 Adet iri soğan
* Tuz
* Karabiber
* Yarım çay bardağı su
Yapılışı
Derin bir kabın içine hamur malzemelerini koyup, kulak memesi kıvamından bir parça daha yumuşak bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika kadar dinlendirin.Bu arada soğanı rendeleyip, kıyma, karabiber, tuz ve suyu ilave edip, iyice karıştırarak iç harcını hazırlayın.Hazırladığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 15-20 cm çapında daireler şeklinde hamurları açıp, hazırladığınız iç harçtan daire şeklindeki hamurun yarısına yayayak koyun.Harç sürmediğiniz diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarlarını harcın dışarı akmaması için parmağınızla bastırın.Hazırlanan çiğ börekleri vakit geçirmeden hemen derince bir kızartma tenceresinde, bolça kızdırılan yağda her iki tarafıda hafif pembeleşene kadar kızartın.Afiyet bal şeker olsun:))
ilknur umarım herşey yolundadır,bu kadar uzun ayrılığa alışık değiliz hani!
YanıtlaSilÇok ilginç ve güzel bir bloğunuz var. Yazı için de teşekkürler.
YanıtlaSilSiteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isterim. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSiliyi bir site.
YanıtlaSilelinize saglık paylaşımlarınızı takip ediyorum
YanıtlaSilharika bir çig börek tarifi
YanıtlaSil