KIYMALI BEZELYE







 
Tam zamanı, derin dondurucuya atacağız derken taze taze yemeği de ihmal etmemek lazım...


Malzemeler

* 1 kg. Bezelye
* 150 gr.Kıyma
* 1 Adet büyük boy kuru soğan
* 1 Adet patates
* 1 Adet havuç
* 1 Yemek kaşığı salça
* 2/3 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 Çay kaşığı pulbiber
* 1 Çay kaşığı karabiber
* Tuz

Yapılışı

Tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edelim.Kavrulan malzemenin üzerine salçayı da ilave ederek kavuralım.Ardından küp küp doğranmış patates, havuç ve ayıklayıp yıkadığımız bezelyeleri de tencereye ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar pişmesini sağlayalım.Daha sonra yemeğin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su, tuz ve baharatları ilave edip, orta harlı ocakta pişirelim.Afiyet olsun.


Share on Google Plus

ADMİN: Alyamina Kuzine

Mutfagimdan Lezzetlerimi sizlerle paylaşmak isteyen 3 çocuk annesiyim.Sizi zevkle sitemi takip etmeye teşvik etmek en büyük arzum.Burada olduğunuz için teşekkürler.....

2 yorum :

  1. Çok güzül olmuş böyle kıvamdaki yemeklere bayılıyorum sonunuda ekmekle sıyırmak ne lezzetli oluyor :) Ellerine sağlık
    bol bol stok yapmalı.

    YanıtlaSil