Tam zamanı, derin dondurucuya atacağız derken taze taze yemeği de ihmal etmemek lazım...
Malzemeler
* 1 kg. Bezelye
* 150 gr.Kıyma
* 1 Adet büyük boy kuru soğan
* 1 Adet patates
* 1 Adet havuç
* 1 Yemek kaşığı salça
* 2/3 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 Çay kaşığı pulbiber
* 1 Çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edelim.Kavrulan malzemenin üzerine salçayı da ilave ederek kavuralım.Ardından küp küp doğranmış patates, havuç ve ayıklayıp yıkadığımız bezelyeleri de tencereye ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar pişmesini sağlayalım.Daha sonra yemeğin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su, tuz ve baharatları ilave edip, orta harlı ocakta pişirelim.Afiyet olsun.
Çok güzül olmuş böyle kıvamdaki yemeklere bayılıyorum sonunuda ekmekle sıyırmak ne lezzetli oluyor :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilbol bol stok yapmalı.
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilıyı bır sıte
YanıtlaSil