Tarçın aromasının had safhaya ulaşmasının yanında, ceviz ile lezzetini tamamlayan bu harika keki günün her saatinde tercih edebilirsiniz.Ayrıca hem sağlıklı hem de pratik olan cevizli ve tarçınlı keki hava geçirmez bir kapta muhafaza ederseniz, gün geçtikçe daha da lezzet kazanır.Güzel günlerde, afiyetle :))
* 4 Adet yumurta
* 1 Su bardağı süt
* 1 Su bardağı sıvıyağ
* 1,5 Su bardağı tozşeker
* 3 Su bardağı un
* 1/2 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 2 Tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema haline geline kadar mikserle çırpın.Daha sonra, diğer sıvı malzemeleri süt ve sıvıyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını katarak biraz daha çırpın.Kek hamuru tam olarak karıştığında cevizi ilave edip, yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.Pişen kek fırında çıkarın ve soğumaya bırakın.Soğuyunca üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
e
tARÇIN VE CEVİZE EN ÇOK ELMAYI YAKIŞTIRIYORUM. eLLERİNE SAĞLIK VE AFİYETLER OLSUN. Bugün işyerinde çay ocağında tarçın çayı yapmışlar, ortalık tarçın kokuyordu. Bir an cevizli tarçınlı kurabiye mi kek mi diye düşündüm koku kaynağı, sonra anladım. Şimdi de bu kek! Yarın veya öbür gün bu kekten yapmam lazım:) Şart yani..
YanıtlaSilTarçın kokusunu çok seviyorum. Kek çok güzel kabarmış. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilev mıs gıbı tarcın kokmustur elıne sağlık
YanıtlaSilÇok şık duruyor..ye beni diyor..eline sağlık..)
YanıtlaSil