Ramazan ayı gelince mutfaklarda da farklı bir telaş başlar.İftar saati için büyük özenle hazırlanan lezzetli yemeklerin aynı zamanda sağlıklı da olması çok önemli... Şimdi tarifini sizlerle paylaşacağım peynirli kabak salatam işte tam ramazan sofralarına layik sağlıklı ve nefis bir tat....
* 3 Adet Kabak
* 1,5 Su bardağı zeytinyağ
* 300 gr.Beyaz peynir
* Dereotu
* 3-4 Diş sarımsak
* 1 Adet limon suyu
* 1 Çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Kabakları ne ince ne kalın orta karar dilimleyin ve yayvan bir kaba alarak üzerine zeytinyağ, limon suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 saat kadar bekletin.Daha sonra bir kevgir yardımı ile yağını süzün, üzerine rendelediğiniz peyaz peyniri ve dereotunu ilave edip servis yapın.Peyniri ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor.Süzdüğünüz zeytinyağını ise tüm salatalarınızda kullanarak değerlendirebilirsiniz.Afiyet olsun.
çok şahane yaparım bunu ben
YanıtlaSilsevgiler
ÇOK HOŞ GÖRÜNTÜ:) FARKLI BİR SALATA ÇEŞİDİ KONACAK SOFRAMA:))SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilBunu deneyeceğim. Kulağa çok hoş geliyor. Peyniri ve kabağı börekte denemiştim, çok yakışıyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok beğendim,hemen deneyeceğim,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık, sunumlar harika
YanıtlaSilgörüntülüshow
YanıtlaSilücretli show
NGJF0J