Eski Mısır' da ona güneşin meyvesi derlerdi. Leziz tadıyla sofralarımızı, baharda bembeyaz çiçekleriyle de bahçelerimizi süsleyen kayısı altın sarısı meyvesi ile güneşli yaz mevsiminde ağaçlarda saltanatını sürüyor.
Faydalarına gelince;
* Cildi mikrop ve mantarlardan korur
* Gözlere parlaklık verir
* Kalp kaslarını kuvvetlendirir
* Kabızlığa iyi gelir
* Bağırsak tembelliğini giderir
* Kansere karşı koruyucudur
* Uyku verir.
Ayrıca, Osmanlı ve Ortadoğu mutfaklarında et yemeklerinde ve pilavlarda bile kullanılan bu hoş kokulu ve tatlı meyvenin yüzde 10-15' i Türkiye üretilmekle beraber Malatya ilimizin adını anmamakta olmaz.Sağlıklı, mutlu günler dilerim.
ne kadar guzeller
YanıtlaSilburada şimdi baya bollaştı.tam mevsimi.malatyayı kayısıda tek geçerim.
YanıtlaSilCok severim ama buradaki satilan kayisilarda cok tat yok:( bahcemizde var agaci ama iki senedir bizim yerimize kus lar yiyorlar:))
YanıtlaSilplesiran..
YanıtlaSilsalam..
YanıtlaSilHayırlı bayramlar...
YanıtlaSil